Kurz – domácí chléb a další dobroty z kvásku (středa 5.5.2014)

Kurz – domácí chléb a další dobroty z kvásku (středa 5.5.2014)

Pečení domácího kváskového má v sobě ohromnou atmosféru. Ruční práce s těstem, ohromná vúně při pečení a křupavost kůrky při prvním nakrojení. A ta chuť! Pojďte si to taky užít při tradiční české výrobě tohoto pokladu.

Domácí kváskový chléb zažívá velký boom – chleby z obchodů jsou nekvalitní, za pár dní plesnivé a obsahují mnoho „zlepšujících látek“. Doma si bez velké námahy můžete upéct chleba zdravější, s delší trvanlivostí a ještě vám provoní celý byt. Láká vás to také? Chtěli byste pár rad do začátku? A nejste si jistí, jak si vypěstovat vlastní kvásek? Se vším Vám pomůžu.

Co si ukážeme?

  • 2 jednoduché recepty na domácí chléb (hnětený a nehnětený)
  • Chlebové placky, které poslouží třeba jako příloha k salátu nebo se dají čímkoliv obložit
  • Sladké lívance z kváskových přebytků
  • Samotný postup pečení a řekneme si, čím jsou způsobeny nejčastější „vady chleba“
  • Jak vypadá správný kvásek, jak vypadá starý a podvyživený, jak se o něj správně starat a jak jej z žitného „přeučit“ na pšeničný i jiný
  • Jaké dobroty můžeme do chleba přidat a čím si ho můžeme ještě vylepšit

Detaily?

Kurz bude probíhat ve Vysočanech v Praze, na adrese Skloněná 7. Předpokládaná doba trvání jsou 3 hodiny.

Termíny:

Středa 5.5.2014 18:00-21:00

Cena 390 Kč, platba probíhá převodem, detaily dostanete po přihlášení na kurz. Přihlaste se emailem:
lucka@knakousnuti.cz

Co si odnesete?

Kromě zážitku a receptů – lžíci kvásku jako základ pro vaše budoucí pečení a kus chleba čerstvě upečeného před kurzem, případně cokoliv dalšího, co na kurzu vytvoříme.

Potřebujete zkušenosti s pečením?

Ne, kurz je určený i pro naprosté začátečníky. Nepotřebujete k nim doma ani žádné speciální pomůcky (obejdete se bez pekárny i ošatky). Všechny předváděné recepty jsou jednoduché a při dodržování postupů je zvládnou i pekařsky nezkušení:-) Pokud byste pak měli doma s čímkoliv problém, ráda se vším poradím po emailu nebo telefonu.

Co potřebujete s sebou?

Nic, snad jen chuť se naučit připravovat voňavé dobroty:-)

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Bez komentáře.

Komentovat