Kurz vaření pro začátečníky (pondělí 14.4.2014)

Kurz vaření pro začátečníky (pondělí 14.4.2014)

Začínáte vařit, ale chybí Vám úplné základy? Nejste si jistí,

  • jak nad krájením zeleniny na salát nestrávit půlku večera a jak si při krájení cibulky neukrojit i kus prstu?
  • jak vypadá cibulka osmahnutá do sklovata nebo do zlatova?
  • jak opéct plátek masa, aby byl šťavnatý a přitom dostatečně tepelně upravený?
  • co znamená gratinovaná zelenina, glazírované cibulky, konfitované kachní stehno?
  • jak husté má být těsto na bábovku?
  • kolik soli se dává do vody na těstoviny, do rizota, do masové směsi?
  • Ničí vás, když v receptu píšou „Přidáme mléko dle potřeby“ nebo „Zahustíme trochou mouky“?

Pak je právě vám určen kurz vaření pro začátečníky.

Co si uvaříme?

  • Kuřecí vývar
  • Kuřecí řízky na několik způsobů
  • Vepřové plátky zapečené v zeleninové omáčce
  • Gratinované brambory
  • Mramorovou pábovku

Budeme ochutnávat!

Postup všech jídel si budeme podrobně ukazovat a hlavně ochutnávat! Budeme ochutnávat ve všech fázích (tedy v těch, kdy suroviny nejsou již syrové:-)), abyste poznali, jak vše správně dochucovat. A samozřejmě Vás ráda zapojím do všech aktivit, práce bude dost:-)

Detaily?

Kurz bude probíhat ve Vysočanech v Praze, na adrese Skloněná 7. Předpokládaná doba trvání jsou 3 hodiny.

Termíny:

Pondělí 14.4.2014, 18:00-21:00

Cena 490 Kč, platba probíhá převodem, detaily dostanete po přihlášení na kurz. Přihlaste se emailem:
lucka@knakousnuti.cz

Potřebujete něco?

Ne, snad jen dobrou náladu a chuť se něco naučit. Všechny suroviny již budou připravené.

Zbytek je na vás!

Kurz je připravený, ale pokud vás cokoliv zajímá, ptejte se! Pokud budou možnosti, můžeme si ukázat cokoliv dalšího.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Bez komentáře.

Komentovat