Nejen nízkosacharidový recept: Opečené kapustičky se slaninou

Kapustičky se slaninou

Geniálně jednoduchý a ohromně chutný recept na surovinu, která je u nás tradiční a přesto ne příliš oblíbená – kapustičky. Bohužel je máme všichni spojené s rozmáčenou konzistencí v polévce ve školní jídelně :-) Nezaslouženě, protože kapustičky jsou zcela úžasná věc, když se správně připraví. Uvidíte, že v téhle úpravě budou chutnat i zapřisáhlým odpůrcům zeleniny

Na 4 porce potřebujeme:

  • Půl kila čerstvých kapustiček (nebo více, pokud máme jako přílohu pro nízkosacharidožravce :-))
  • 1 velkou cibuli
  • 200 g pěkné kvalitní slaniny
  • (Trochu oleje, másla)
Kapustičky – suroviny

Slaninu i cibuli si nakrájíme na kostičky, kapustičky obereme od ošklivých lístků, pokud je potřeba, případně okrájíme košťálky a jen překrojíme napůl. 

Na pánvi na střední plamen vypečeme slaninu, přidáme a opečeme cibulku a nakonec i kapustičky – v první fázi je pootáčíme řezem dolů a necháme chvíli hnědnout bez míchání. Když pěkně zhnědnou, nalijeme na pánev asi centimetr vody nebo vývaru a necháme odvařit. V tuhle chvíli ochutnejte – měnším kapustičkám už tohle bude stačit. Větší můžou být ještě tvrdé, takže vodní proceduru zopakujte ještě jednou. Správně uvařené kapustičky jsou ještě maličko křupavé, ale přesto už měkké, nasládlé a voňavé. 

Pokud nespěcháte, ještě chvilku nechte znovu opékat kapustičky na sucho, aby znovu zhnědly (opečená vrstva se ve vodě “omyla”). A pokud to chcete mít úplně dekadentní, přidejte ještě plátek másla.

Podávejte jako zeleninovou přílohu k jakémukoliv masu. 

Hotové kapustičky v misce – vhodné jako zeleninová nízkosacharidová příloha
Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

admin

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top