Banánovo kokosová zmrzlina – i bez zmrzlinovače!

Zmrzlinovač mi (i přes to, kolik už podobných mašinek doma mám) přišel jako zbytečnost. A zmrzlinu jsem stejně nikdy nemusela, tedy aspoň do bodu, než jsem objevila zmrzlinárnu Creme de la creme (a jejich zmrzliny bez cukru). Nicméně, nějak se stalo, že máme zmrzlinovač v kanceláři a tak mi tedy nezbývá, než ostatní otravovat (nebo oblažovat? :D) svými experimenty. Tohle byl hned první pokus a vyšel na jedničku. A dá se doma připravit snadno i bez zmrzlinovače!

Na 4 velké porce zmrzliny potřebujeme:

  • 3 banány
  • 250 ml kokosového mléka (ideálně Aroy-D)
  • 2 vrchovaté lžíce kokosu
  • 1 lžička citronové šťávy

Pokud nemáte zmrzlinovač, začněte tak, že oloupete banány a nakrájíte je po osmi plátcích. Dáte v misce do mrazáku aspoň na 8 hodin. Před podáváním prostě jen rozmixujte banán s kokosovým mlékem a citronovou šťávou (co nejkratší dobu, aby se zbytečně nezahřívalo), nakonec vmíchejte strouhaný kokos a podávejte.

Pro verzi se zmrzlinovačem rozmačkejte banány vidličkou, smíchejte se zbytkem ingrediencí a dejte na pár hodin do chladničky. Do nachlazeného, sestaveného a zapnutého zmrzlinovače vlijte směs a nechte asi půl hodiny promíchávat.

V obou případech se jedná o krémovou zmrzlinu – ne takovou, ze kterou vydlabete kopeček, ale spíš tekutější konzistenci. Této zmrzlině to vysloveně svědčí – krémová chutná nejlépe. Pokud ale chcete klasickou kopečkující zmrzlinu, dejte ještě na hodinu nebo dvě do mrazáku. Doporučuji v průběhu promíchat, jinak se může stát, že v ní budou ledové krystalky, které trošku kazí chuť.

Podávejte ozdobené kokosovými plátky nebo (mraženým) ovocem, případně posypané kakaem. Dobrou chuť!

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

admin

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top