Coleslaw salát vhodný pro AIP eliminaci (ale samozřejmě i low carb a paleo recept, bez vajec)

Coleslaw milujeme. Asi od doby, co jsme ho poprvé ochutnali v KFC, protože předtím se tu moc nenosil. Dnes ho má každá burgerová restaurace. Jenže do něj patří majonéza. A ať už se jí vyhýbáme z důvodu syrových vajec nebo z důvodu AIP, potřebujeme nějakou náhradu. Je to úplně snadné, tady je.

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1/4 hlávky zelí (nejlepší je jarní nebo jemné špičaté)
  • 2 velké mrkve
  • 1 cibuli
  • případně zelenou cibulku
  • šťávu z 1 citronu
  • Kokosové mléko, např. Aroy-D, nebo ještě lépe kokosový jogurt (např. Wild&Coco)
  • sůl
  • příp. med podle chuti

Zelí nakrájejte na jemné nudličky nebo nastrouhejte, nastrouhejte i mrkev, cibulku nakrájejte na jemné kostičky. Vše smíchejte, osolte a zalijte citronovou šťávou a nechte odstát (propracování rukou také pomůže) – zelí díky tomu zkřehne a ztratí trochu své štiplavosti.

Podle konzistence přidejte trochu kokosového mléka nebo jogurtu a pro správnou coleslaw chuť potřebujete i maličko osladit medem. Podávejte k jakémukoliv masu, steaku a podobně, nebo třeba k restovaným játrům.

Doporučuju udělat z mnohem větší dávky, já dělám tolik, že se mi to nevejde do velké mísy :D V lednici v pohodě vydrží několik dní, jen pokud dáte jogurt, bude chutnat navinuleji, ale není to na škodu, to nám ještě přidá kupu probiotických bakterií:)

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top