Kuchařský tip č. 24: Želatinové vejce. Pokud nemůžete vajíčka, můžete použít "želatinové vejce". Funguje dobře do sušenek a různých placiček. Lžíci želatiny rozmíchejte v malé mističce nebo hrnečku se studenou vodou a nechte asi 3 minuty odležet – aby želatina nasákla vodu a nabobtnala. Přilijte horkou vodu a dobře rozmíchejte: želatina by se měla rozpustit do "tažné" tekutiny, podobně jako vajíčko. Použijte hned, ještě teplé.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top