Do malé misky dejte 1 vrchovatou lžíci želatiny (cca 10 g) a zalijte ji 100 ml studené vody. Nechte želatinu nabobtnat alespoň 10 minut, zatímco si připravíte ostatní suroviny.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje (např. kachní sádlo nebo jiný tuk podle chuti) a přidejte na jemno nakrájenou cibuli. Restujte na středním plameni, dokud nezměkne a lehce nezhnědne.
K cibuli přidejte 1–2 prolisované stroužky česneku a špetku koření pěti vůní. Asi minutu společně orestujte na středním plameni, aby se česnek i koření rozvoněly.
Játra nakrájejte na malé kousky a přidejte do pánve. Orestujte je důkladně ze všech stran, dokud nezmění barvu a nejsou propečená i uvnitř.
Přilijte panák bílého vína (asi 30–50 ml) a nechte chvíli provařit, aby se vypařil alkohol. Přidejte 1 lžičku cukru a rybí omáčku. Ještě asi půl minuty odvařte.
Celou směs z pánve (včetně tuku a šťávy) přendejte do mixéru nebo použijte tyčový mixér. Přidejte nabobtnalou želatinu a rozmixujte dohladka.
Paštiku dejte do chlebové nebo jiné formy (i např. hlubokého talíře nebo nějaké ploché misky), aby byla na výšku asi centimetr. Dejte ztuhnout do lednice.
Opatrně vyklopte na prkénko, paštika by měla hezky držet pohromadě. Nakrájejte na kostičky a dejte do salátu.