Dietní a skvělý kuřecí řízek

Řízky patří ke klasice, které se jen těžko odolává. I když se snažíte jíst zdravě, není potřeba se jich vzdávat. Jen stačí klasickou strouhanku a smažení na pánvi vyměnit za ořechovou krustu a pečení. Chuť takového řízku každého překvapí – je totiž snad ještě lepší než u toho klasického.

Křupavá, nadýchaná krusta a uvnitř perfektně šťavnaté maso… Dobrota, která se rozplývá na jazyku a patří k nejoblíbenějším jídlům vůbec a to i u dětí. Udělejte si variaci, která je zdravější a minimálně stejně chutná.

Na 2 porce potřebujeme:

  • 2 plátky kuřecích prsou (ideálně rovnoměrné výšky okolo centimetru a půl)
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • lžičku worchesteru
  • sůl, pepř dle chuti
  • 30 g mletých mandlí nebo jiných ořechů

 

Připravíme si do misky marinádu z jogurtu, worchesteru a soli a pepře a vložíme do ní kuřecí prsa tak, aby byla celá pokrytá. Necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny, ale klidně přes noc.

Pekáček nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem. Kuřecí prsa necháme lehce okapat od marinády a obalíme v mandlích – klidně trošku přimáčkneme. Přendáme na pekáček a vložíme do trouby rozpálené na 250°C. Pečeme asi 20 minut – pokud by mandle příliš tmavly, stáhneme o něco teplotu a dopečeme.

Vysoká teplota maso zatáhne a to nebude tolik pouštět šťávu, jinak by nám spodní část mandlové krusty navlhla a nedržela by na mase. Ani to však případně není závadou na chuti:-) Hotový řízek podáváme třeba klasicky s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top