Nízkosacharidové stravování

Nízkosacharidové stravování (low-carb) je životní styl, díky němuž se zdraví dožijeme déle, zbavíme se chutí na sladké a jiné nesmysly, budeme mít spoustu energie a jako bonus shodíme pár kilo. Zde naleznete všechny základní informace o tomto zdravém stylu.

  1. Proč tloustneme? Proč jsme nemocní? Co je s námi špatně?
  2. 10 základních pravidel, jak začít s nízkosacharidovým stravováním
  3. Základy nízkosacharidového stravování: Skladba jídla a jak má vypadat váš talíř, praktická ukázka
  4. Nízkosacharidové stravování: Musím vážit a počítat? A co když mi nevycházejí hodnoty (makra)?
  5. Vzorový nízkosacharidový jídelníček na 14 dní
  6. Všechno, co vás čeká a nemine na začátku nízkosacharidového nebo keto stravování a první pomoc pro nejdůležitější překážky

A pokud byste se rádi naučili péct nízkosacharidové dobroty, zvu Vás na svůj nový Kurz Low Carb pečení. Naučíte se tam léty osvědčené recepty a všechny triky, aby pečení z ořechových mouk dopadlo vždy na jedničku a nad koláči se olizovali i ti, co jedí klasicky!

Pokud Vám mohu s čímkoliv pomoci, poradit, obraťte se na mě prosím pomocí emailu lucka@knakousnuti.cz nebo na Facebooku K Nakousnutí.

4 komentáře

  1. Dobrý den, od června se stravuji nízkosacharidově. Snažím se držet sacharidy pod 30g. Na začátku jsem měla 166kg, zhubla jsem 11kg. Poslední týdny hubnu 1kg týdně, to je v pořádku, hlavně že to jde dolů….☺Ale trápí mě únava, co s tím, co mi schází nebo naopak přebývá?? Denně mám okolo 6000kcal. Děkuji za radu, hezký den, Rita.

    1. Dobrý den, Rito,
      na to se nedá takhle bez mnohem podrobnějších informací o tom, co jíte, jak se pohybujete, jaký máte životní styl, zdraví atd., atd., jednoduše odpovědět. Ale z toho co píšete, předpokládám, že příjem je 6000 kJ, ne Kcal (to by bylo hrozně moc, to byste asi nesnědla:-)). A 6000 kJ je na Vaši váhu zase málo. Vaše tělo nebude mít dost energie ani na základní provoz, takže po pár týdnech začne šetřit, z toho pak plyne ta únava a časem se nejspíš zastaví i to hubnutí. Doporučuji na jídle přidat a hlavně dbát na kvalitu, neřešit tolik množství sacharidů a hlavně mít velké porce zeleniny, kvalitního masa (příp. vajec, mléčných výrobků) a tuku. Ale hlavně co nejvíce té zeleniny a pestrosti v ní – tak nejlépe zaručíte, že Vám nebude nic chybět a že budete mít více energie.
      Ať se daří,
      Lucie

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *