Rychlá zimní zahřívací polévka z červené čočky

Možná máte chuť na čočkovou polévku, ale nemáte čočku namočenou a nechce se vám ji dlouho vařit. A nebo hledáte rychlou večeři, která bude dostatečně výživná a bude chutnat i těm, co luštěniny jinak nemusí. Každopádně si ji ale zamilujete.

Červená čočka je skvělá potravina. Výživná, se spoustou vlákniny a uvařená téměř okamžitě. Recept na přílohu jsem tu už dávala, tak teď ještě polévka. Na internetu najdete spoustu receptů, některé jednodušší, jiné náročnější. Mně ale nejvíc chutná právě tahle verze.

Na 4 porce potřebujeme:

  • 15 dkg červené čočky
  • 1 velkou bramboru
  • 1 mrkev
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, balsamikový ocet
  • sušená majoránka

Bramboru a mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme na drobno. Společně s čočkou dáme do hrnce a vaříme asi 15 minut. Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem – já mám ráda v souvislosti s čočkou nakyslou chuť, proto ten balsamikový ocet. Nešetřila jsem s ním, dala jsem ho tak 3 lžíce, ale je ho potřeba nechat ještě 2 minuty odvařit, jinak by byla polévka moc „ostrá“ (až čpavá).

Rychlovka, že? Už jste ochutnali? Jaké máte vy rychlý zdravý recept?

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top