Mikrovlnkové bramborové knedlíky do hrnečku

Tenhle recept je od mojí mamky: inspirovala se low carb hrnkovými knedlíky a vyzkoušela i bramborový. Kvůli bramborám je to trochu víc práce než v případě toho „houskového“ a není to low carb, ale pokud hledáte rychlejší a trochu zdravější verzi toho klasického bramborového knedlíku, tady je.

Na 3-4 porce potřebujeme:

  • 350 g uvařených brambor (ideální je varný typ C, ale jde v pohodě i s Béčkem)
  • 1 lžíce vody
  • 3 vejce
  • 5 vrchovatých lžic hrubé mouky nebo dětské krupičky
  • 1/2 prášku do pečiva (cca 6 g)
  • 1/2 lžičky soli

Brambory ideálně předem uvaříme, necháme vystydnout a nastrouháme na hrubo. Ale pokud spěcháme, dají se použít i čerstvě uvařené a rozšťouchané. Přidáme všechny ingredience a dobře promícháme, třeba vidličkou – budeme mít (na knedlíky) poměrně řídké těsto, asi jako měkký tvaroh ve vaničce. Pokud by směs byla tekutější, můžeme půl lžíci mouky přidat.

Směsí naplníme 4 hrnky vymazané máslem (o objemu 250 ml) asi do 3/4 výšky, těsto nabyde a nechcete jej pak čistit ze dna mikrovlnky :-) V mikrovlnce vaříme asi 8 minut na střední výkon (750 W, jestli máte nastavitelné).

Knedlíky necháme krátce zchladnout, objedeme v hrnečku příborovým nožem a opatrně vyklopíme na prkénko a nakrájíme. Z každého hrnku bude asi 5 knedlíků. Jsou jemné a nadýchané a chuťově velmi podobné těm klasickým.

Bramborové knedlíky z mikrovlnky

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top