Sezóna jahod je skoro tu! I když na pultech ještě neseženete ty české, i tak jahody, které koupíte, už začínají mít slušnou kvalitu.

Víte, jak poznáte, jestli budou jahody stát za to? Přivoňte k nim! Pokud neucítíte nic, nechte je tam někomu dalšímu. Naopak ty voňavé si odneste. Jahody snadno plesniví, takže stojí za to je ještě v obchodě zkontrolovat, zda v kelímku není nějaký špatný kousek (průhledné plastové kelímky jsou výhodou). Doma je spotřebujte ideálně ihned, případně zmrazte nakrájené na kousky – můžete přidat do jogurtu, smoothie nebo koláče. Pokud jahody musíte nechávat do druhého dne, rozložte je do jedné vrstvy, ať se neomačkávají a nedávejte je do lednice. Možná maličko oschnou, ale je menší pravděpodobnost, že zplesniví.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top