Golden milk zmrzlina (Zlaté mléko – kurkumová kořeněná zmrzlina)

Další experimentální zmrzlina, která se povedla a stojí za vyzkoušení. Zlaté mléko je velký trend teď – jak se ukazuje, kurkuma je pro nás velmi zdravá, má velmi silné protizánětlivé účinky. A v kombinaci se skořicí, která má pozitivní vliv na krevní glukózu a zlepšuje metabolismus tuků, navíc geniálně chutná. Pojďte tedy ochutnat tuto pro nás netradiční kombinaci!

Potřebujeme:

  • 1/2 litru smetany ke šlehání
  • 1/2 litru mléka
  • 2 lžíce kurkumy
  • 1 vrchovatou lžičku skořice
  • špetka pepře (nemusí být – podle chuti)
  • špetka sušeného zázvoru (nemusí být – podle chuti)
  • vanilkový lusk
  • 2 lžíce medu nebo sladidla podle chuti

Do smetany a mléka nasypeme všechno koření včetně celého vanilkového lusku a přivedeme k varu. Necháme vychladnout – buď pravidelně mícháme nebo na hladinu položíme potravinářskou fólii, aby se na směsi neudělal škraloup.

Připravenou zmrzlinu vlijeme do nachlazeného, sestaveného a puštěného zmrzlinovače a necháme vyrábět asi 50 minut – pokud konzistence nestačí, dáme ještě cca na půl hodiny do mrazáku.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top