Nízkosacharidový recept: Pražma nebo jiná rybka pečená v soli

Ryby u nás (snad kromě kapra) nejsou moc tradicí a tak vás moc ráda seznámím s receptem, díky kterému upečete celou rybku a zůstane tak úžasně šťavnatá, že jinou úpravu snad ani nebudete hledat. Navíc je to fakt rychlovka, takže se toho nebojte a pojďme do toho.

Celou rybu většinou koupíme kuchanou a pokud ne, najdeme si na youtube návod jak se to dělá, na to já nejsem odborník, i když zrovna v tomto případě jsem k tomu byla donucená. Nutno uznat, že s polovičním úspěchem – zřejmě se mi žluč podařilo prorýpnout, ale rybu jsem hned umyla a po hořkosti nebylo ve výsledku ani památky.

Dál už je to zcela jednoduché. Rybu lehce nasolíme zevnitř, vložíme bylinky a plátek citronu. Do zapékací misky nasypeme vrstvu soli – něteré recepty píšou i půl kila, ale to je úplně zbytečné, stačí na prostě hustě pokrýt třeba půl centimetrem soli. Rybu položíme na sůl a stejně tak půl centimetrem soli zasypeme.

Pečeme asi 20-25 minut nebo podle velikosti ryby (moje měla asi 350 g). Podáváme s nějakou zeleninovou přílohou, třeba ratatouille nebo salátem.

 

IMG_2098

IMG_2101

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top