Norská rybí polévka

Pamatujete Norskou rybí polévku? Dělávala ji Vitana, když jsem byla malá. A já ji milovala! Asi byla plná éček, ale to se tehdy tak neřešilo. Pak ji přestali dělat a já jsem zjišťovala, jak by se dala udělat. Recept je tady – chutná dost podobně a přitom je jen ze samých čerstvých surovin!

Potřebujeme:

  • 100 g lososa 
  • 200 g bílého rybího masa (např. treska)
  • 2 větší mrkve
  • 1 kořenová petržel
  • 1 větší cibule
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • máslo nebo ghí

V hrnci na troše másla (asi 1 lžíce) opečeme na drobno nakrájenou cibuli, poté po částech přidáváme na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu a vždy minutu až dvě opečeme. Nakonec přidáme na kousky nakrájenou rybu a zalijeme vodou tak, aby bylo vše tak akorát ponořeno. Povaříme asi 15 minut, až zelenina změkne, zalijeme smetanou a už nevaříme. Odebereme asi sběračku nebo dvě husté polévky, zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem a odebranou část vrátíme zpět. A můžeme podávat! :-)

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top