Kuchařský trik č. 11: Krásný tvar burgeru. Pokud už jste někdy zkoušeli opékat “karbanátky” z hovězího masa, dost možná se vám na pánvi nebo grilu smrskly a naopak vyboulily do výšky, takže z plátku masa byla skoro kulička. 2 drobné triky vám pomůžou se tohoto zbavit: 1. Hoďte s masem z výšky o prkénko. Zní to divně, ale náraz z masa vyžene volný vzduch, takže maso bude kompaktní a nebude mít potřebu se s rozpínajícím vzduchem boulit do výšky. 2. Udělejte do plátku masa před pečením drobný důlek (asi centimetr vysoký). Ten zase dá masu možnost trochu do výšky vylézt, ale ne se příliš nafouknout nad výšku krajů. Tyhle dva triky vám udrží plátek masa krásný a rovnoměrný.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top