Květák pečený v troubě – chutnější než ten klasický smažený! #paleo, low-carb, AIP recept

Květák miluju a je v našem jídelníčku zastoupený poměrně hodně. Ostatně ne jen u nás – pro svou flexibilitu je v low-carb komunitě oblíbený: dá se z něj připravit rýže, rozmixovat do smetanové omáčky, halušky… a nebo připravit v troubě. Pokud ho navíc posypete lahůdkovým droždím, bude chutnat úplně jako ten smažený, jenže zdravější a s míň práce!

Pokud chcete takový pěkný „steak“ jako na obrázku, zkuste koupit co nejkompaktnější hlávku a věřte, že hezké stejně bodou jen tak 2 plátky, protože nejlépe to funguje hezky u středu – směrem dál už se růžičky bohužel neudrží pohromadě. Plátky krájejte tak 2 cm silné.

A nebo květák prostě jen rozeberte na růžičky. Promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a obalte/posypte lahůdkovým droždím smíchaným se solí. Pokud se nevyhýbáte sýru, můžeme ho smíchat 1:1 s parmazánem – krustička bude pevnější.

Dejte péct do trouby na 180 stupňů asi na 35 minut, na závěr můžete přepnout na horkovzduch a přidat na teplotě, aby květák krásně zezlátnul.

Podávat ho můžete jako přílohu k libovolnému jídlu – a nebo i jen tak, na mlsání. Je totiž opravdu hrozně dobrý :-)

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top