Luxusní budapešťská pomazánka z pečené papriky – z lokálních surovin ze Scuku

„Budapešťská“ je oblíbená pomazánka mojí mamky. Já jsem ji moc nemusela, ale časem jsem i já tvarohové dobrotě přišla na chuť. A pokud si s ní chcete opravdu vyhrát, můžete. Použijte kvalitní tvaroh (který vám chutná jen tak na lžičku i bez jakékoliv úpravy), zeleninu a kvalitní koření. Odměnou vám bude dobrota, za kterou se nebudou stydět žádné „chlebíčky“:-)

Potřebujeme:

  • 150 g kvalitního měkkého tvarohu (snad nejlepší, který jsem kdy jedna, koupíte od Františka Mikoláše – Mlékárna Krhanice)
  • 2 velké červené papriky (můžete použít i mírně pálivé – oboje má ještě pořád v nabídce Bio zelenina Uhříněves)
  • 1 větší rajče (také Bio zelenina Uhříněves)
  • 1/2 – 1 cibule (dle chuti – koupíte tamtéž)
  • 1/4 lžičky soli (nebo dle chuti)
  • 1/2 lžičky maďarské uzené papriky
  • 1 lžička maďarské sladké papriky (obě koupíte od Cejlonské koření CZ)

Všechny zmíněné farmáře/výrobce objednávejte přes Scuk.

Papriky opláchneme a na pečícím papíru pečeme na 200 stupňů asi půl hodiny – až jim začne černat slupka. Necháme je vystydnout, oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky (cca 5×5 mm). Na stejné kostičky nakrájíme i cibuli a rajče.

V malé misce smícháme zeleninu se všemi ostatními ingrediencemi a dobře promícháme (třeba vidličkou).

Podáváme na plátcích mrkve nebo jiné vhodné tvrdší zeleniny, nebo třeba na nízkosacharidových krekrech. Zdobíme ještě mletou paprikou, případně troškou chilli:-)

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top