(Nejen) nízkosacharidový recept: Rychlá žabí stehýnka

Ano, čtete správně :-) Žabí stehýnka, která si představíte jako největší pochutinu možná tak pro prezidenta, vlastně vůbec není těžké sehnat a je ještě lehčí si je uvařit. Chutnají podobně jako jemnější kuřecí stehenní maso – nejlépe jim tedy sluší rychlá úprava na pánvi se zeleninou a bylinkami.

Žabí stehýnka se dají koupit mražená – já jsem je koupila na košík.cz, ale mají je třeba i v Makru. Nejsou levná, ale tak drahá taky ne, takže za vyzkoušení to stojí.

Na 2 porce potřebujeme:

  • 400 g žabích stehýnek
  • 2 zelené cibulky
  • 1 velký řapík celeru
  • malá lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lžíce vinného octa, případně 50 ml vína
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Stehýnka pomalu rozmražte a rozkrájejte na jednotlivá stehýnka tím, že vykrojíte páteř směrem do V, podobně jako byste odkrajovali stehna kuřete. Když se trefíte přesně do kloubu, jde to úplně snadno – na potřetí na to přijdete :-)

Na pánvi rozehřejte olej a postupně do něj narovnejte stehýnka a opečte asi minutu z každé strany – krásně do zlatova. Přihoďte do pánve cibulku a celer nakrájené na tenká kolečka/plátky a ještě asi minutu nebo dvě restujte. Zalijte octem/vínem a odvařte, dochuťte solí, pepřem a tymiánem a rychle podávejte.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top