Kuchařský trik č. 10: Utěrka do třetice – na horké držadlo. Některé recepty vyžadují vložení pánve do trouby – například frittata nebo shakshuka… Samozřejmě můžete použít jen pánev s kovovým držadlem, které se neroztaví. Jenže když pak pánev z trouby vyndáte, snadno zapomenete na to, že držadlo nemůžete vzít klasicky do ruky. (Ano, mluvím z vlastní, velice nepříjemné zkušenosti.) Trik je nechávat přes držadlo trvale přeloženou utěrku – díky tomu víte, že ucho musíte vzít přes utěrku a ne napřímo. Totéž použijte i pro jakýkoliv pekáček, pokud s ním pak ještě po vyndání z trouby nějak manipulujete.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top