Kuchařský trik č. 12: Máslo vs. ghí. Poslední dobou už se máslo nebere za takového strašáka jako dříve, takže si jej klidně občas dopřejte. V mnoha receptech se dočtete, že třeba rybu “osmažíme na másle”. Máslo sice dodá skvělou chuť, nicméně přímo na smažení nebo restování se nehodí – bílkoviny obsažené v něm se velice rychle připalují. Stejnou chuť, bez tohoto nepříjemného efektu, ale dodá ghí – přepuštěné máslo. Jedná se jen o čistý tuk bez mléčných bílkovin, jehož teplota, při které se začne přepalovat, patří mezi nejvyšší z tuků vůbec. Takže na něm klidně osmahněte maso nebo zeleninu na rychlé stir-fry.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top