Kuchařský trik č. 6: Nechte maso na pánvi v klidu. Jedna věc, které si všímám na kurzech velice často, je jistá „nedočkavost“, když vložíme maso na pánev. Většina lidí má tendenci do něj „šťouchat“, různě ho posunovat po pánvi nebo i obracet. Nedělejte to:-) Masu nejvíc prospěje, když ho necháte na místě a pak jednou otočíte. Není potřeba s ním nijak posouvat, nebude se tak víc připalovat – a naopak, je menší pravděpodobnost, že z něj vyteče šťáva. Pokud je maso přilepené (třeba na grilu), znamená to, že z té strany ještě není hotové – takže se nebojte mu dát čas a otáčejte až když to jde snadno.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top