Kuchařský trik č. 4: Přidejte citrón! Podobně jako sůl dokáže chutě zvýraznit a zakulatit trocha kyselosti – pár kapek citrónové šťávy nebo třeba vinného/balsamikového octa. Nebojte se kyselost použít i tam, kde byste ji nečekali – například lžíci octa do chleba, do masového vývaru a nebo 1/2 lžičky citrónové šťávy do houbové omáčky. Všechny základní chutě – sladkost, kyselost a slanost se krásně balancují a jsou pro všechna jídla důležité. Proto všichni milují rajčatové omáčky nebo třeba kombinace sýru a ovoce – právě proto, že ta trojkombinace chuti je omamná!

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top