Fish and chips – čistší a chutnější verze bez smažení. #paleo, low-carb recept

Hodně teď jíme ryby – chutnají nám a ještě dodají živiny, co člověku v jídelníčku spíš chybí. Tentokrát jsem chtěla okouna nilského (mého oblíbence), ale měli ho jen maličký zbytek, tak jsem vzala bílou tresku. Bílá treska má velice jemné maso, které tradičně patří do fish & chips – které má Jirka moc rád, takže jsem udělala zdravější variantu. Sice říkal, že bych mu mohla udělat i tu smaženou, ale večer po práci na to není moc času a tak jsem to udělala nejjednodušším možným způsobem – který zároveň respektuje přirozenou chuť kvalitní ryby.

Na receptu vlastně není moc co popisovat. Kupte si kvalitní chlazenou rybu, uvařte ji ještě ten den, ať nic neztratí na své chuti. Jako přílohu udělejte batáty (jako v našem případě) nebo brambory opečené v troubě – nakrájejte je na hranolky nebo cca centimetrové plátky. Batáty jsou na 200 stupňů upečené hezky do zlatova asi za 20 minut, bramborám to bude trvat o chvilku déle.

Tresku jen osolte, opečte na pánvi asi minutu až dvě z každé strany a pak ještě dejte na cca 8 minut k bramborám, aby se dopekly stejně. A v těch posledních minutách přiveďte mražený hrášek k varu s trochou osolené vody – hned, jak se začne vařit, vypněte a slijte, abyste zachovali co nejvíce vitamínů, hrášek jste nepřevařili a zůstal díky tomu krásně zelený.

Podávejte s domácí majonézou, na tu my jsme okolo focení už zapomněli :-)

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top