(Nejen) nízkosacharidový recept: Nejlepší keto chocolate chips cookies (sušenky s čokoládou)

Nenechte se odradit keto/nízkosacharidovostí. Tohle jsou ty nejchutnější sušenky bez mouky a cukru, které najdete. Krásně křupavé, jemné, rozsýpavé, podobné klasickému křehkému těstu. A přitom jen smícháte všechny suroviny a můžete péct, žádné složitosti. Rozhodně vyzkoušejte!

Na cca 20 sušenek potřebujete:

  • 170 g mandlové mouky. Na mouce opravdu záleží, hezky funguje například tato
  • 100 g kvalitního másla
  • 1 vejce od šťastné slepičky
  • erytritol dle chuti – já dávám 2 velké lžíce – umixovat na prášek
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky xantanové gumy (díky ní sušenky drží pěkně strukturu, ale lze vynechat)
  • 80 g hodně procentní čokolády dle chuti – na kostičky

Všechny suroviny prostě jen smícháme, získáme konzistenci měkčího trochu patlavého sušenkového těsta. S tvarováním si moc starosti nedělejte – na plech s pečícím papírem dělejte dvěma lžícemi kuličky asi velikosti ping pongového míčku a pak jemně rozmáčkněte, případně dotvarujte navlhčenýma rukama.

V troubě rozžehřáté na 180 stupňů pečte první várku 12 minut, druhou deset (už se stihne trouba víc roztopit). Samozřejmě kontrolujte podle zezlátnutí.

Pozor, jako všechny LC dobroty jsou sušenky hodně syté. Jezte je tedy pomalu, vychutnávejte si je, ať se stihne dostavit pocit sytosti a neskončíte s šesti strašně dobrými sušenkami na rychlo naházenými do bříška zralí na umření :D

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top