Nepečený jablečný koláč – rychlá dobrota na návštěvu. #AIP, raw, paleo, ne-moc-striktni-low-carb recept

Vždycky, když se Jirky zeptám, co mám udělat za dezert, řekne, že jablečný koláč. Jen jsem to dnes pojala netradičně. A to nepečeně. Je to rychlovka a nadchlo to i obě rodiny, kam jsme koláč přinesli na návštěvu.

Kupujeme velkou bedýnku šťavňatých voňavých jablek ze Scuku a nejradši máme ta červená žíhaná jablka, asi odrůda Bohemia. Jsou super šťavnatá a voňavá. Koláč jsme ještě ozvláštnili ostružinami, které jsem koupila mražené ve velkém balení na Košíku.

Na 1 menší formu (cca 16 cm) potřebujeme:

  • 50 g datlové pasty (nebo datlí rozmixovaných s trochou vody)
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 2 lžíce rozemletých lněných semínek (pro AIP vynechte a použijte celkem 4 lžíce kokosové mouky)
  • 1 velká lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce kakaa nebo karobu
  • špetka soli
  • 2 velká nebo 3 malá jablka
  • 1 velkou lžičku skořice

Datlovou pastu mírně ohřejeme (bude se pak snáze promíchávat), případně ji rozmixujeme s trochou vody. Přidáme kokosový olej, který se od vlažné pasty rozpustí.

Přimícháme rozemletá lněná semínka, karob, kokosovou mouku a sůl a rozmícháme, až nám vznikne drobenka, kterou natlačíme na dno dortové formy.

Jablka nastrouháme na hrubo, i se šlupkou. Promícháme se skořicí a umačkáme na korpus. Můžeme ozdobit dalším ovocem. A máme hotovo, opravdu je to tak jednoduché :-)

Koláč dáme do lednice – krásně jde pak vyndat z formy a drží pohromadě, jak kokosový olej ztuhne.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top