Nízkosacharidový recept: Lehce netradiční hovězí tatarák

Tatarák lidi rozděluje na dvě skupiny: Jedni ho milují a nedokážou si bez něj přestavit posezení s přáteli, druzí by ho nepozřeli, protože syrové maso (přes to, že jinak si mnozí z nich dají krvavější steak:)). Každopádně je to jídlo, které si můžeme na nízkosacharidové stravě klidně dopřát, jen vynecháme topinky a mažeme si jej třeba na kolečka velké bílé ředkve. A nebo jíme jen tak vidličkou, jako já:-)

Samozřejmě jako základ potřebujeme kvalitní a jemně umleté hovězí maso. Není problém poprosit v řeznictví, aby vám maso umleli na tatarák (na dvakrát), případně se dá koupit už umleté, klidně i bio maso. Klasikou (a vyšším standardem) je tatarák ze svíčkové, ale není to potřeba, moc dobrý je tatarák i z jiného kusu masa, třeba z hovězího zadního. A nedoporučuji sekat v mixéru/robotu, maso je pak doslova na kaši a přece jen, v tataráku chceme mít trochu cítit texturu kousků masa, nechceme z toho jemnou paštiku.

Ostatní přísady už jsou podle chuti a zvyklosti. Můj včerejší recept byl vylepšen ještě o lžičku drobně nasekaného kopru, který tomu dal nezvyklý, i když jen lehký podtón.

Na 2 porce potřebujeme:

  • 250 g jemně mletého kvalitního hovězího masa
  • 1 jarní cibulku
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci worchesteru
  • 1 lžíci drobně nasekaného kopru
  • 2 špetky soli
  • čerstvě drcený pepř

Suroviny dobře umícháme vidličkou a pochutnáváme:-)

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top