Rychlé restované žampiony: #AIP i Low-carb recept
A ještě jeden rychlý recept na netradiční přílohu, třeba k plátku masa. Dokonce ho miluje i náš tříletý syn, který je jinak teď dost vybíravý.
Na 4 porce potřebujeme:
- 500 g žampionů (já mám ráda hnědé krémové, mají výraznější chuť)
- 2 lžíce sójové omáčky nebo ume octa (AIP varianta)
- lžíce olivového oleje
To je opravdu vše! Žampiony jen překrojte napůl, maličké nechte v celku. Na pánvi rozehřejte olej, chce to vyšší střední teplotu, díky tomu dosáhnete pěkného opečení a houby se nezačnou dusit ve vlastní šťávě. Hezky to jde třeba na litinové pánvi, která naakumuluje teplo. Ale zvládnete to s jakoukoliv, co má silné dno.
Vsypte žampiony. Nemusíte moc míchat, naopak, ideálně opečeme jednu stranu, pak promícháme a opečeme další… Stačí jen asi 3 minuty, až budou žampiony krásně do zlatova.
Ochuťte sójovou omáčkou nebo ume octem, obě varianty jsou moc dobré. (Pokud byste měli litinovou pánev, ochucujte až někde v misce, abyste si nerozpouštěli octem železo z pánve :-)). Žampiony jsou šťavnaté, maličko křupavé a krásně doplní třeba burgerové maso.