Desítky let se nedoporučoval žádný tuk a naopak, strava nízkotučná, vysokosacharidová. I ta může fungovat dobře, za určitých okolností. 1., nesmíte už mít metabolickou vadu (náběh na cukrovku, inzulinovou rezistenci). 2., musí vám to chutnat, nejde to držet proti své vůli (prostě nevydržíte). Naopak, LC velmi krotí chutě, je velmi chutná (kdo by nemiloval slaninu) a pomůže i lidem bez pohybu nebo s metabolickým onemocněním, a to velmi rychle. Díky tomu je v poslední době tak oblíbená. Výhoda stravy nízkotučné? Umíme ji snáz zakomponovat do svého režimu, vařit s ní – protože nám to tolik vlívali do hlavy. LC je složitější na začátku, než si na ní zvyknete. Ale ty benefity pro většinu lidí budou převažovat.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top