Zavádění potravin v rámci autoimunitního protokolu – stručné shrnutí a potraviny po jednotlivých fázích

Postup

  • Půl lžičky, 15 minut počkat
  • Lžička, 15 minut počkat
  • 2 lžičky, 2-3 hodiny počkat
  • Klasická porce, 5-7 dní počkat

Fáze 1

  • vaječné žloutky
  • koření tvořené semínky nebo plody (pepř, kmín, nové koření…)
  • ořechové a semínkové oleje (lněný, mandlový, slunečnicový olej…)
  • ghí – přepuštěné máslo (ideálně bio)
  • káva (jen příležitostně)
  • kakao nebo čokoláda
  • zelený hrášek, zelené fazolky
  • klíčky/výhonky luštěnin (např. výhonky mungo)

Fáze 2

  • semínka
  • ořechy
  • vaječný bílek (po zavedení žloutku)
  • kvalitní máslo (po zavedení ghí)
  • alkohol (v malém množství)
  • káva (pravidelně)

Fáze 3

  • mléčné výrobky (z kvalitního zdroje, ideálně bio)
  • čočka, hrách, cizrna
  • papriky
  • sladká paprika (koření)
  • lilek
  • brambory (bez slupky)

Fáze 4

  • rajčata
  • tradičně uvařené luštěniny (přes noc naložené, příp. fermentované a uvařené)
  • alkohol v běžnějším množství
  • bezlepkové obiloviny a pseudoobiloviny
  • chilli papričky
  • brambory se slupkou
  • bílá rýže
  • jídla, na které jste v minulosti měli reakci
Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top