Kuchařský trik č. 15: Různé odřezky a slupky nemusíte hned vyhazovat, spousta věcí se dá zužitkovat. Čisté slupky kořenové zeleniny, tvrdé košťály třeba brokolice nebo mangoldu přihoďte do vývaru místo čerstvé mrkve. Slupky z cibule dokonce pomůžou zvýraznit barvu vývaru. Košťály kapusty, zelí nebo mangoldu můžete povařit a rozmixovat podobně jako cizrnu na hummus. S tahini (pastou ze sezamových semínek), česnekem, citronovou šťávou a římským kmínem si na nich pochutnáte.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top