(Nejen) Nízkosacharidový recept: Letní salátek v asijském stylu

Rychlá večeře do horkých letních dnů. Křupavé tofu kousky marinované v kvalitní sójové omáčce, opečené na pánvi, klíčky, které dodají svěží chuť, krémové avokádo, hrst voňavého koriandru a hlavně ta omáčka z burákového másla, kterou byste nejradši snědli jen tak, lžičkou. 

Tyhle rychlé salátky mě baví. Zeleninu vyberete podle toho, co máte v lednici a zároveň co jde hezky dohromady. Vybírejte vždy jeden, dva výraznější druhy (tady je to jarní cibulka a koriandr) a ostatní druhy méně výrazné, aby se chutě nepřebíjely.

Potřebujeme:

  • Polníček
  • Zralé avokádo
  • Žampiony (rozkrájené na čtvrtky a krátce osmahnuté na pánvi na kapce olivového oleje)
  • Tofu – na dvě hodiny naložené ve dvou lžících Tamari sójové omáčky, opečené na pánvi do křupava na troše olivového oleje
  • Okurka
  • Hráškové klíčky (já mám své vlastní doma vypěstované)
  • Velká hrst posekaného koriandru

Na omáčku z arašídového másla:

  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce kvalitní sójové omáčky (Tamari)
  • šťáva z půlky citronu (nebo podle chuti)
  • trochu soli, případně sladidla podle chuti (obvykle není potřeba)

Omáčku samozřejmě můžete použít i pro jiný salátek :-)

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Lucie Navrátilová

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top