Tabouleh – aneb velice netradiční přílohový salátek – #AIP, low-carb, paleo recept

Tabouleh je salátek z blízkého východu, který ale vlastně není moc ze zeleniny, ale rovnou z bylinek. Základ tvoří petržel – velké množství petržele. Salátek je svěží, kyselý od citronu a zdravé tuky mu dodává štědrá dávka olivového oleje. Do salátu v originálu patří bulgur, ten má ale jen funkci plniva (snad mě někdo neosočí z troufalého prohlášení:)), takže my jej s klidem vypustíme a pochutnáme si na téhle dobrotě zcela bez výčitek. Vyzkoušejte!

Na 4 porce potřebujeme:

  • 200 g (2 svazky) petržele
  • 50 g (1 malý svazek) máty
  • 1 jarní cibulku (nebo malou klasickou)
  • 100 g (cherry) rajčat
  • šťáva z jednoho citronu
  • 2 lžíce kvalitního panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • čerstvý mletý pepř

Samotná příprava je velmi jednoduchá: bylinky nasekáme na drobno, podobně jako jarní cibulku. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, asi půl krát půl centimetru. Zalijeme citronem a olejem, přidáme sůl a pepř a dobře promícháme. Salát je nejlepší, když jej necháme před podáváním půl hodiny odležet v ledničce.

Dobrou chuť!

Jehněčí kotleta se špenátem a tabouleh salát

 

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top